Placuszki twarogowe

Proste w przygotowaniu, a bardzo smaczne!

Placki twarogowe
Placki twarogowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek. Twaróg przełóż do miski i dodaj do niego żółtka. Wsyp cukier puder i wanilinowy, wymieszaj.

Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj, aż składniki się ze sobą połączą.

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do masy twarogowej, delikatnie mieszaj tak, by składnik dobrze się połączyły.

Mocno rozgrzej patelnię z olejem, nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron aż będą rumiane. Usmażone placki przełóż na talerze i podawaj z konfitrurą. Udekoruj listkami mięty.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas