Reklama

Reklama

Placuszki twarogowe

Proste w przygotowaniu, a bardzo smaczne!

Składniki

  • 500 g twarogu
  • 6 jajek
  • 6 czubatych łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli

Składniki - dodatki

  • ulubiona konfitura
  • listki mięty

Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek. Twaróg przełóż do miski i dodaj do niego żółtka. Wsyp cukier puder i wanilinowy, wymieszaj.

Reklama

Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj, aż składniki się ze sobą połączą.

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj do masy twarogowej, delikatnie mieszaj tak, by składnik dobrze się połączyły. 

Mocno rozgrzej patelnię z olejem, nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron aż będą rumiane. Usmażone placki przełóż na talerze i podawaj z konfitrurą. Udekoruj listkami mięty. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje