Reklama

Reklama

Polędwica na grzance

Elegancka przekąska.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 4 plastry wołowej polędwicy,
- 4 tosty,
- 3 łyżki octu winnego,
- strąk żółtej papryki,
- 6 łyżek oleju,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- po kilka listków różnych sałat,
- sól,
- pieprz,
- łyżka masła czosnkowego

Przygotowanie:

Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, pokroić na cząstki. Oczyścić paprykę i pociąć ją na paseczki. Ocet winny wymieszać z 4 łyżkami oleju, solą i pieprzem. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju, oprószyć solą i pieprzem (trzymać w cieple, w folii aluminiowej). Na tłuszczu z mięsa usmażyć tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście położyć usmażoną wołowinę, udekorować go warzywami.

Czas przygotowania 25 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grzanki | polędwica | wołowina | przystawki i przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje