Polędwica na grzance
Elegancka przekąska.

Składniki na 4 porcje:
- 4 plastry wołowej polędwicy,- 4 tosty,- 3 łyżki octu winnego,- strąk żółtej papryki,- 6 łyżek oleju,- kilka pomidorków koktajlowych,- po kilka listków różnych sałat,- sól,- pieprz,- łyżka masła czosnkowego
Przygotowanie:
Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, pokroić na cząstki. Oczyścić paprykę i pociąć ją na paseczki. Ocet winny wymieszać z 4 łyżkami oleju, solą i pieprzem. Sosem polać warzywa. Mięso usmażyć na maśle i 2 łyżkach oleju, oprószyć solą i pieprzem (trzymać w cieple, w folii aluminiowej). Na tłuszczu z mięsa usmażyć tosty, rumieniąc je z obu stron. Na każdym toście położyć usmażoną wołowinę, udekorować go warzywami.
Czas przygotowania 25 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!