Polędwiczki w boczku
Zaskakujące połączenie smaków

Składniki
- 40 dag polędwiczek
- 16 plasterków boczku
- 2 cebule
- 1 mała zielona papryka
- 1 szkl. jogurtu greckiego
- przyprawy i dodatki
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- olej do smarowania
Sposób przygotowania
1. Paprykę rozetnij, usuń pestki, opłucz, osusz, pokrój w większą kostkę. Cebule obierz, potnij na cząstki. Potem podziel je na kawałki. 2. Polędwiczki oczyść z błonek. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij je na 16 plasterków. Każdy medalion owiń plasterkiem boczku. Nabij je na patyczki, na przemian z cebulą i papryką. Szaszłyki posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Posmaruj olejem i musztardą. Odstaw na 40 minut. Zamarynowane szaszłyki grilluj 10 min. Polej jogurtem. Podawaj np. z sałatką ziemniaczaną.