Reklama

Reklama

Polędwiczki w boczku

Zaskakujące połączenie smaków

Składniki

  • 40 dag polędwiczek
  • 16 plasterków boczku
  • 2 cebule
  • 1 mała zielona papryka
  • 1 szkl. jogurtu greckiego

Składniki - przyprawy i dodatki

  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smarowania

Sposób przygotowania

1. Paprykę rozetnij, usuń pestki, opłucz, osusz, pokrój w większą kostkę. Cebule obierz, potnij na cząstki. Potem podziel je na kawałki. 

2. Polędwiczki oczyść  z błonek. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Potnij je na 16 plasterków. Każdy medalion owiń plasterkiem boczku. Nabij je na patyczki, na przemian z cebulą i papryką. Szaszłyki posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Posmaruj olejem i musztardą. Odstaw na 40 minut. Zamarynowane szaszłyki  grilluj 10 min. Polej jogurtem. Podawaj np. z sałatką ziemniaczaną. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje