Składniki: - 1.6 kg ziemniaków, - 90 dag pieczarek, - 20 dag dymki, - ½ pęczka natki pietruszki, - 4 filety z polędwiczki wieprzowej, - olej, - 20 dag kremówki, - ¼ szklanki rosołu, - sól, pieprz Przygotowanie: - Ziemniaki obrać, umyć, gotować ok. 20 min. Pieczarki i dymki oczyścić, pokroić w plasterki. Filety smażyć z obu stron na łyżkach oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do formy do zapiekania. Na patelni rozgrzać resztę oleju, smażyć na nim pieczarki kilka minut na średnim ogniu. Dodać dymkę. Przyprawić solą i pieprzem pieczarki ułożyć na mięsie. - Rosół podgrzać, wymieszać ze śmietaną i posiekaną natką. Polać składniki w formie. Całość zapiekać 25 min w temp 200 st. C. Ziemniaki odcedzić, podawać z polędwiczkami.