Reklama

Pożegnanie lata przy ognisku

Lato kończy się zawsze za szybko, a ostatnie ciepłe dni każdy chce wykorzystać jak najlepiej. Po grillowym maratonie warto spróbować czegoś innego i zakończyć sezon spektakularnie, np. klimatycznym ogniskiem z pieczeniem kiełbasek.

Kiełbasa pieczona na ognisku z jałowcem i boczkiem

Składniki

  • 1 kiełbasa ostrołęcka np. ZM Pekpol
  • 1 ziarenko jałowca
  • plaster boczku np. ZM Pekpol
  • łyżka musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania

Jałowiec rozgniatamy i mieszamy z musztardą. Smarujemy nią kiełbasę, robimy kilka nacięć i owijamy plastrem boczku. Spinamy dobrze namoczoną wykałaczką. Pieczemy nad ogniskiem.

 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy