Pyszne danie

Pyszne roladki
Pyszne roladki 123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 plastrów wołowiny (np. z udźca, ligawy, polędwicy),
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe,
  • 2 grube plastry wędzonego boczku,
  • 8 łyżeczek musztardy np. sarepskiej lub dijon,
  • 2-3 łyżki mąki pszennej,
  • 2 listki laurowe, po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego,
  • 1/2 l bulionu warzywnego, 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • olej do smażenia,
  • sól, pieprz.
Jak zrobić kluski śląskie?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?