Pyszne jarskie rolady

Szpinakowe ślimaczki
Szpinakowe ślimaczki123RF/PICSEL

Szpinakowe ślimaczki

Składniki

  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 10 dag wędzonego łososia w plasterkach
  • 2 op. (po ok. 20 dag) serka śmietankowego kanapkowego
  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
16 porcji

Rada kucharza

Strudel z łososiem

Strudel z łososiem
Strudel z łososiem123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 30 dag mąki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • 1 łyżka octu
  • 2/3 szkl. letniej wody
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • mąka do oprószenia

- farsz:

  • 60 dag świeżych filetów z łososia
  • 2 pęczki bazylii
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • sól, biały pieprz
10 porcji

Rada kucharza

Serowy zawijaniec

Serowy zawijanie
Serowy zawijanie123RF/PICSEL

Składniki

  • 30-35 dag żółtego sera (w kawałku)
  • 1 op. mrożonego szpinaku
  • 4 kawałki suszonych pomidorów
  • 20 dag sera feta
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
10 porcji

Francuski rulon

Francuski rulon
Francuski rulon 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 op. (ok. 45 dag) mrożonego francuskiego ciasta
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 średnie marchewki
  • 40 dag miąższu dyni (wcześniej oczyszczonego)
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1-2 łyżki masła
  • mielony imbir i gałka muszkatołowa
  • chili w proszku
  • sól, pieprz
  • mąka do oprószenia stolnicy
10 porcji

Rada kucharza

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na