Rodzinne grillowanie
Odpowiedni sos podany razem z mięsem wzbogaci jego smak. Dipy można wykorzystać również do warzyw, jeżeli ich smak jest dla nas zbyt delikatny.

Skrzydełka z grilla z sosem czosnkowym
Składniki
- Skrzydełka
- Łyżka słodkiej papryki
- Kilka papryczek chilli razem z nasionami
- Łyżka rozmarynu
- Łyżka bazylii
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- Łyżka miodu
- Pół szklanki oleju
- Sos czosnkowy np. marki Kühne
Sposób przygotowania
Skrzydełka myjemy. Do miski wlewamy olej oraz dodajemy pokruszoną papryczkę chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko mieszamy i marynujemy skrzydełka przez 3- 5 godzin. Pieczemy na grillu i podajemy z sosem czosnkowym.