Roladki z indyka ze szpinakiem
Coś dla miłośników dań z drobiu

Składniki
- 50 dag piersi indyka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag szpinaku świeżego lub mrożonego
- 8 pomidorów suszonych
- 2 łyżki sera gorgonzola
- gałka muszkatołowa
- ok. 6 plastrów sera żółtego
- jajko
- szklanka mąki
- olej do smażenia
- pieprz
- sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso umyj, osusz i pokrój na kotlety. Rozbij tłuczkiem na duże, cienkie plastry i posól. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, pokrojone w kostkę pomidory suszone i ser gorgonzola. Dopraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Duś do miękkości. 2. Na kotlety wyłóż masę szpinakową i przykryj plastrem sera. Ciasno zawiń i zepnij wykałaczkami. Maczaj w roztrzepanym jajku oraz mące i smaż na oleju. Wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.