Roladki z kurczaka z kapustą

Mięsne roladki - coś co zawsze chętnie zjadamy na obiad

Drobiowe roladki
Drobiowe roladki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Piersi podziel na kotlety, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką. W przygotowane kotlety włóż kabanosy, zwiń. Roladki obtocz w roztrzepanym jajku i mące z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju. 

2. Kapustę opłucz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, jałowiec, rozmaryn, sól i pieprz. Dolej wody i duś,aż kapusta zmięknie, dodaj soczewicę i jeszcze duś. Roladki podawaj na kapuście.

Roladki z kurczaka z suszoną śliwkąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas