Roladki z kurczaka z kapustą
Mięsne roladki - coś co zawsze chętnie zjadamy na obiad

Składniki
- roladki
- podwójna pierś z kurczaka
- pętko grubszego kabanosa
- jajko
- szklanka mąki
- olej do smażenia
- łyżka słodkiej czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- 70 dag kiszonej kapusty
- puszka soczewicy
- łyżka masła
- kilka liści laurowych
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka owoców jałowca
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek rozmarynu
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Piersi podziel na kotlety, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką. W przygotowane kotlety włóż kabanosy, zwiń. Roladki obtocz w roztrzepanym jajku i mące z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju. 2. Kapustę opłucz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, jałowiec, rozmaryn, sól i pieprz. Dolej wody i duś,aż kapusta zmięknie, dodaj soczewicę i jeszcze duś. Roladki podawaj na kapuście.