Roladki z kurczaka z kapustą

Mięsne roladki - coś co zawsze chętnie zjadamy na obiad

Składniki dla: 4 osób

Składniki - roladki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • pętko grubszego kabanosa
  • jajko
  • szklanka mąki
  • olej do smażenia
  • łyżka słodkiej czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Składniki

  • 70 dag kiszonej kapusty
  • puszka soczewicy
  • łyżka masła
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka owoców jałowca
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Piersi podziel na kotlety, rozbij, przypraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką. W przygotowane kotlety włóż kabanosy, zwiń. Roladki obtocz w roztrzepanym jajku i mące z papryką. Smaż na rozgrzanym oleju. 

2. Kapustę opłucz, posiekaj. Podsmaż na maśle, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, jałowiec, rozmaryn, sól i pieprz. Dolej wody i duś,aż kapusta zmięknie, dodaj soczewicę i jeszcze duś. Roladki podawaj na kapuście. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje