Roladki ze szpinakiem, czosnkiem i papryką
Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa.
Składniki dla 4 osób:
- 1 kg piersi z indyka
- opakowanie mrożonego szpinaku
- papryka
- plastry żółtego sera
- kilka łyżek sera startego
- pół szklanki bułki tartej
- 2 łyżki masła
- 6 ząbków czosnku
- olej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pierś umyj, rozkrój tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Przypraw solą i pieprzem. Masło połącz z przeciśniętymi 2 ząbkami czosnku.
2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu, aż odparuje cała woda. Paprykę umyj, pokrój w paski.
3. Mięso posmaruj masłem czosnkowym, rozłóż szpinak, ząbki czosnku i paprykę, połóż plastry sera, zwiń. Bułką ze startym serem obtocz roladę.
4. Roladki smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz w temperaturze 180°C przez 20 minut. Podawaj z warzywami.
Czas przygotowania: około godziny