Rozgrzewająca zupa krewetkowa

Idealna dla miłośników owoców morza. Papryce i mleku kokosowemu zawdzięcza swój lekko słodki smak.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno papryczki Jalapeno oraz kukurydzę. Pomidory podsmaż na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem kokosowym. Imbir przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj i dodaj do zupy. Całość zagotuj i dolej bulion. Zupę gotuj jeszcze przez ok 10 minut. Po tym czasie dodaj obrane i oczyszczone krewetki. Gotuj jeszcze przez ok 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Przepis na wyjątkowe krewetki z czosnkiemInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas