Rozsmakuj się w Walentynkach

Gotujcie wspólnie w Walentynki
Gotujcie wspólnie w Walentynkimateriały prasowe

Pomysły na walentynkowe pyszności z wykorzystaniem produktów zbożowych

Lasagne z curry i mlekiem kokosowym
Lasagne z curry i mlekiem kokosowymmateriały prasowe

Składniki

  • Makaron Lubella Lasagne 1/2 opakowania
  • mozarella 300 g
  • bakłażan 1 sztuka
  • duża cukinia 1 sztuka
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • cebula 2 sztuki
  • czosnek 3 ząbki
  • imbir
  • kolendra 1 pęczek
  • pomidory krojone Łowicz 1 puszka
  • mleko kokosowe 2 puszki
  • olej rzepakowy
  • masło 3 łyżki
  • curry w proszku 4 łyżki
  • mąka Lubella 3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
Trufle czekoladowe
Trufle czekoladowemateriały prasowe

Składniki

na ciasto czekoladowe

  • 1 szklanka mąki pszennej Lubella Puszysta Krupczatka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju

na skórkę kandyzowaną

  • 2 pomarańcze
  • 1/2 szklanki cukru
  • 100 g mascarpone
  • 30 ml likieru pomarańczowego
  • kakao do obtoczenia kulek
Śniadanie OMBRE
Śniadanie OMBREmateriały prasowe

Składniki

na warstwę fioletową

  • 4 łyżki borówek
  • 3 łyżki jagód
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • łyżeczka miodu

na warstwę różową ciemnę

  • mały gotowany burak (ok. 80 g)
  • garść malin (ok. 60 g)
  • 2 łyżki pestek granatu

na warstwę różową jasną

  • 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
  • 6-7 truskawek (ok. 90 g)
  • łyżka jogurtu greckiego

na wierch

  • 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
  • świeże owoce do ozdoby
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?