Ryba pieczona w sosie warzywnym

Proste w przygotowaniu danie obiadowe

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 8 filetów rybnych
  • 2 cebule dymki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka masła klarowanego
  • mała puszka zielonego groszku
  • mielone goździki
  • cynamon
  • 20 dag ryżu szklanka mąki
  • olej
  • kubeczek kwaśnej śmietany
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Cebulę i papryki pokrój. Miód rozpuść z masłem, dodaj pokrojone warzywa i groszek, przypraw. Warzywa smaż na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Ugotuj ryż. 

2. Rybę posyp przyprawami, oprósz mąką ze wszystkich stron, smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i przyprawami. 

3. Usmażoną rybę układaj w naczyniu żaroodpornym, obłóż warzywami. Zalej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. Dekoruj natką.  

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje