Ryba pieczona w sosie warzywnym

Proste w przygotowaniu danie obiadowe

Ryba z warzywami
Ryba z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę i papryki pokrój. Miód rozpuść z masłem, dodaj pokrojone warzywa i groszek, przypraw. Warzywa smaż na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Ugotuj ryż. 

2. Rybę posyp przyprawami, oprósz mąką ze wszystkich stron, smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i przyprawami. 

3. Usmażoną rybę układaj w naczyniu żaroodpornym, obłóż warzywami. Zalej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. Dekoruj natką.

Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepisInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas