Ryba pieczona w sosie warzywnym
Proste w przygotowaniu danie obiadowe

Składniki
- 8 filetów rybnych
- 2 cebule dymki
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 łyżki miodu
- łyżka masła klarowanego
- mała puszka zielonego groszku
- mielone goździki
- cynamon
- 20 dag ryżu szklanka mąki
- olej
- kubeczek kwaśnej śmietany
- jajko
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Cebulę i papryki pokrój. Miód rozpuść z masłem, dodaj pokrojone warzywa i groszek, przypraw. Warzywa smaż na rozgrzanym oleju, cały czas mieszając. Ugotuj ryż. 2. Rybę posyp przyprawami, oprósz mąką ze wszystkich stron, smaż na rozgrzanym oleju około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z jajkiem i przyprawami. 3. Usmażoną rybę układaj w naczyniu żaroodpornym, obłóż warzywami. Zalej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. Dekoruj natką.