Reklama

Reklama

Rybne kotleciki

Oto kotlety znacznie zdrowsze od tych tradycyjnych. Zrobisz je z dorsza.

Składniki

  • 1 szklanka mięsa z gotowanego dorsza,
  • 2 jajka,
  • cebula,
  • natka zielonej pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka ziemniaczana (około 1 łyżki),
  • olej.

Sposób przygotowania:

Reklama

Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Mięso wraz z przyprawami, cebulą, zieleniną i jajkiem zmiksować. Doprawić do smaku, dodać mąkę ziemniaczana - w takiej ilości, by masa zrobiła się gęsta. Smażyć na bardzo gorącym oleju. Podawać z surówką ziemniakami bądź ryżem.

Dowiedz się więcej na temat: kotlety rybne

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje