Sałata z grillowanym indykiem i śliwkami kalifornijskimi

Danie udekoruj tymiankiem
Danie udekoruj tymiankiemmateriały prasowe

Składniki:

  • 4 główki sałaty rzymskiej baby (lub zwykła sałata rzymska)  
  • 20 dkg piersi z indyka  
  • skóra starta z połowy cytryny  
  • 2 łyżki oliwy z oliwek  
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku  
  • szczypta soli  
  • 6-8 śliwek kalifornijskich  
  • garść orzechów włoskich  
  • mała czerwona cebula  
  • 4 łyżki oliwy z oliwek  
  • 1 łyżka soku z cytryny  
  • 1 łyżeczka miodu  
  • 1 mały ząbek czosnku  
  • 1 łyżka posiekanego tymianku  
  • 1 łyżka posiekanego lubczyku  
  • sól do smaku  

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?