Reklama

Reklama

Sałatka Cezar z grzankami

Pyszna i prosta w przygotowaniu

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • sałata rzymska lub lodowa – po kilka listków na porcję
  • kilka kawałków upieczonego kurczaka
  • 3-4 duże kromki białego chleba
  • żółtko jajka
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 6-8 łyżek oliwy
  • sól i pieprz
  • parmezan do posypania (opcjonalnie; możesz zastąpić go innym serem)

Sposób przygotowania

1. Sałatę umyj, porwij. Połóż na niej kawałki pieczonego kurczaka. Kromki chleba pokrój na małe kostki i podsmaż je na patelni na łyżce oliwy na złoto (możesz też podpiec je w piekarniku na lekko natłuszczonej blaszce). 
2. Z żółtka, startego czosnku, soku z cytryny, oliwy i odrobiny soli oraz pieprzu zrób sos: składniki umieść w słoiku, zakręć i energicznie potrząsaj. Na sałacie z kurczakiem rozłóż grzanki, posyp serem, polej sosem i podaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje