Sałatka chińska - Sylwia

1 średnia kapusta pekińska; 40 dkg piersi z kurczaka; 2 łagodne zupki chińskie; 20 dkg płatków migdałowych; szczypiorek; papryka czerwona i zielona; majonez; Vegeta; olej

article cover
INTERIA.PL

Kapustę pokroić i posolić, piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i udusić z dodatkiem Vegety na oleju. Na wysmarowanej olejem blaszce uprażyć w piekarniku pokruszony makaron z chińskich zupek (posypać przyprawami , które sa w opakowaniu - oprócz tłuszczu). Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, na złoty kolor. Szczypiorek, paprykę pokrojoną w kostkę, majonez - dodawać wedle uznania i gotowe.

Gorąco polecam, sałatka jest naprawdę dobra.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas