Sałatka gospodarska z serdelkami

Gotowa w 20 minut!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz. Serdelki potnij w plasterki. Jeśli używasz mortadeli w plasterkach, pokrój je na spore kawałki. Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w talarki. Ananasy i groszek osącz/paprykę pokrój w małe kawałki. 
2. Sok i skórkę z cytryny wymieszaj z jogurtem i mlekiem. Sos przypraw do smaku curry, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w salaterce. Polej sosem jogurtowym. Przed podaniem sałatkę posyp rzeżuchą.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas