Sałatka Gyros
Nadesłała Tekla
- podwójna pierś z kurczaka,
- ketchup pikantny,
- majonez,
- 2 duże cebule,
- duża kapusta pekińska,
- kukurydza w puszce,
- słoik ogórków korniszonów,
- przyprawa Gyros,
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Podwójną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, czekamy aż się rozgrzeje i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Posypujemy mięso przyprawą Gyros i smażymy od 10-15 minut. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Następnie wszystkie składniki układamy warstwowo najlepiej w przezroczystej misce.
1. Usmażona pierś z kurczaka
2. Pierś polewamy ketchupem
3. Cebula
4. Cebulę polewamy majonezem
5. Ogórki
6. Ketchup
7. Kukurydza
8. Majonez
9. Kapusta pekińska
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!