Sałatka Gyros
Nadesłała Tekla

Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka, - ketchup pikantny, - majonez, - 2 duże cebule, - duża kapusta pekińska, - kukurydza w puszce, - słoik ogórków korniszonów, - przyprawa Gyros, - olej do smażenia
Przygotowanie:
Podwójną pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, czekamy aż się rozgrzeje i wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Posypujemy mięso przyprawą Gyros i smażymy od 10-15 minut. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińska kroimy w paseczki. Następnie wszystkie składniki układamy warstwowo najlepiej w przezroczystej misce.1. Usmażona pierś z kurczaka 2. Pierś polewamy ketchupem 3. Cebula 4. Cebulę polewamy majonezem 5. Ogórki 6. Ketchup 7. Kukurydza 8. Majonez 9. Kapusta pekińska
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!
Kobieta INTERIA.PL on Facebook