Reklama

Reklama

Sałatka z ananasa i kiszonej kapusty

Oryginalny smak.

Składniki na 4 porcje:

- ćwiartka ananasa,
- 100 g zielonej cebulki,
- 150 g jogurtu naturalnego,
- 50 g śmietany,
- 3 łyżki mleka,
- sól, pieprz,
- 300 g kiszonej kapusty,
- 75 g cienko pokrojonej wędliny drobiowej

Przygotowanie:

Odłożyć trochę ananasa do dekoracji, resztę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zieloną cebulkę drobno pokroić. Jogurt, śmietanę i mleko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Kapustę kiszoną, ananasa, plasterki wędliny, cebulkę i sos wymieszać. Nałożyć na półmisek i udekorować plastrami ananasa.
Czas przygotowania: 25 minut
Jedna porcja zawiera: 580 kJ/139 kcal

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje