Sałatka z boczniakami, serem halloumi i jajkiem

Porcja dla 4 osób. Czas przyrządzania: 30 minut.

Sałatka z boczniakami, serem halloumi i jajkiem
Sałatka z boczniakami, serem halloumi i jajkiemmateriały prasowe

Sposób przygotowania:

Osuszone boczniaki smażymy na oleju z suszonych pomidorów z czosnkiem. Jajko wybijamy do zakwaszonej wody i gotujemy.

Sos sałatkowy grecki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W dużej misce łączymy młode listki z suszonymi pomidorami, oliwkami zielonymi i czarnymi, bakaliami, kaparami, wlewamy sos i dokładnie mieszamy.

Plastry sera grillujemy na rozgrzanej patelni ryflowanej i układamy na talerzu z konfiturą figową, boczniakami, sałatką i jajkiem w koszulce.

Przepis pochodzi z książki "Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa. Wydawnictwo Burda książki. Premiera: 28 listopada 2018 r.

"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa
"Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowamateriały prasowe
Jak zrobić sałatkę z kaszą kuskus i tuńczykiemInteria Kulinaria
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas