Reklama

Reklama

Sałatka z tortellini i ogórkiem

Kiedy goście zaskoczą niespodziewaną wizytą, ta sałatka jest błyskawicznym pomysłem na poczęstunek. Ten włoski przysmak doskonale odnalazł się na polskich stołach podczas niejednego przyjęcia!

Składniki

  • jedno opakowanie tortellini z ricottą i szpinakiem
  • dwie łyżki stołowe majonezu
  • pomidorki koktajlowe
  • ogórek
  • mała puszka kukurydzy
  • Jedna czerwona papryka
  • sól, pieprz

Tortellini ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. 

Ogórka, paprykę i pomidorki umyć oraz pokroić w kostkę. 

Po ugotowaniu tortellini odcedzić i wymieszać razem z pokrojonymi warzywami, dodać kukurydzę oraz majonez. 

Doprawić solą oraz pieprzem, podawać na zimno. Potrawę można posypać tartym parmezanem. 

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: tortellini | sałatka | sałatka z tortellini

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje