Reklama

Reklama

Sałatki z wątróbką

Mało kalorii, mnóstwo witamin i żelaza.

Pomidorowa z groszkiem

Składniki

  • 40 dag wątróbek drobiowych
  • 2 cebule
  • 10 pomidorków
  • 2 czerwone papryki
  • 1 szkl. zielonego groszku
  • 4 posiekane gałązki koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki startego chrzanu (ze słoika) sól pieprz

Sposób przygotowania

Zielony groszek gotuj 5 minut w posolonej wodzie. Odcedź, osącz, wystudź. Wątróbki oczyść, umyj, pokrój na połówki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć wątróbki. Mieszając, smaż je ok. 5 minut. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni i wystudź. Cebule obierz, potnij w piórka. Papryki oczyść. Strąki papryk i pomidorki umyj, pokrój na kawałki. Przygotowane składniki wymieszaj. Posyp koperkiem, solą, pieprzem. Śmietanę połącz z oliwą i chrzanem. Sos przypraw. Polej nim sałatkę przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje