Sernik jaglany z wiśniami

Smakołyk dla miłośników zdrowej kaszy jaglanej.

Kto mu się oprze?
Kto mu się oprze?123RF/PICSEL

Składniki:

  • 8 łyżeczek żelatyny
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  •  2 szklanki kaszy jaglanej
  • 4 szklanki mleka
  • 800 ml jogurtu greckiego
  • 1 szklanka cukru
  • konfitura z wiśni


Przygotowanie:


Kaszę przepłucz najpierw zimną, a potem gorącą wodą. Wsyp ją do podgrzanego mleka i gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Odstaw do ostudzenia. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku.

Kaszę zmiksuj z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec wlej żelatynę. Przełóż masę do foremek wyłożonych folią (na spód możesz wkruszyć herbatniki) i wstaw do lodówki. Przed podaniem polej konfiturą z wiśni.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas