Sernik książęcy

Rozpływa się w ustach!

Nie sposób mu się oprzeć
Nie sposób mu się oprzeć123RF/PICSEL

Składniki

Spód

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3/4 kostki masła
  • jajko
  • 4 łyżeczki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa

  • 60 dag twarogu
  • 3 jajka
  • 12 dag cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 20 dag bakalii
  • 100 ml sosu karmelowego

1. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj przesiany cukier, kakao, proszek i jajko. Zagnieć, schłodź. Ciasto rozwałkuj i wyłóż dno tortownicy. Piecz 20 minut w 180°C.

2. Odsącz rodzynki i obtocz je w mące. Składniki na masę serową zmiksuj, dodaj część bakalii i wymieszaj. Wylej na spód, piecz godzinę w temperaturze 150°C. Część bakalii zagotuj z łyżką cukru, udekoruj nimi ciasto. Przed podaniem polej bakalie sosem.

Zmysłowe smaki: Sernik na zimno z truskawkamiInteria.tv
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?