Sernik z jagodową galaretką
Pyszny deser z jagodami

Składniki
- spód
- 2 szklanki orzeszków ziemnych
- szklanka masy kajmakowej
- sól
10 porcji
Składniki
- masa
- 80 dag twarogu trzykrotnie mielonego
- 2 łyżki żelatyny
- 1/4 szklanki mleka
- pół szklanki kremówki
- 3/4 szklanki cukru pudru
Składniki
- wierzch
- 25 dag jagód
- 5 łyżek cukru
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka soku z cytryny
- 100 ml zimnej wody
Sposób przygotowania
1. Orzechy wymieszaj z masą kajmakową i szczyptą soli. Masą wyłóż tortownicę, wstaw do lodówki. Żelatynę rozpuść w ciepłym mleku i kilku łyżkach wody. Wymieszaj twaróg z cukrem i kremówką. Po łyżce dodawaj go do żelatyny. Masę wyłóż na spód. 2. Jagody przez 10 minut gotuj z wodą, cukrem i sokiem z cytryny. Zmiksuj. Pięć łyżek wody wymieszaj z mąką ziemniaczaną, dodaj do owoców, mieszając podgrzewaj chwilę. Ostudzone wylej na ciasto.