Serowe z miodem

To danie tylko dla starszych dzieci, wymaga bowiem smażenia. Placuszki smakują wyśmienicie i mogą je jeść osoby będące na diecie bezglutenowej.

Te placki smakują wyśmienicie.
Te placki smakują wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 4 łyżki serka śmietankowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • sól
  • 3 łyżki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 bezglutenowy budyń
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • olej

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksować. Rozgrzać olej w głębokim rondlu. Łyżką do lodów nakładać ciasto na bardzo rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco maczane w miodzie.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas