Reklama

Reklama

Słodkie naleśniki

Idealne na śniadanie.

Składniki:

  • 225 g mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 duże jajka
  • 30 g masła
  • 300 ml mleka
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz
  • owoce do dekoracji (np. konfitura jagodowa, brzoskwinie w zalewie)
  • 2 łyżki syropu klonowego

Przygotowanie:

1. Połącz ze sobą suche składniki, wymieszaj. Wbij jajka. Masło rozpuść i ostudź, dodaj razem z mlekiem do ciasta. Wymieszaj malakserem, zostaw na ok. 20 minut, by "odpoczęło".

Reklama

2. Usmaż naleśniki, przewracając placek na drugą stronę, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki. Smaż jeszcze minutę. Gotowe naleśniki polej miodem lub syropem klonowym, udekoruj owocami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje