Słodkie przekąski na ostatki

Babeczki z brzoskwinią
Babeczki z brzoskwiniąmateriały prasowe

Babeczki z brzoskwinią

Składniki

  • Brzoskwinie w plastrach z puszki np. marki Sandra
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • Garść migdałów
  • ½ kostki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 250 g. ricotty
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Cynamon
  • Aromat waniliowy

Sposób przygotowania

Owocowe tartaletki - prosty przepis na domowe słodyczeInteria KulinariaInteria Kulinaria
Jabłka z kruszonką
Jabłka z kruszonkąmateriały prasowe

Jabłka pod kruszonką

Składniki

  • Jabłka prażone np. marki Sandra
  • Łyżeczka cynamonu
  • 90 g. masła
  • 125 g. mąki
  • 80 g. cukru pudru
  • Odrobina soli
  • Lody waniliowe

Sposób przygotowania

Szybkie i pyszne ciasto z kruszonkąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Churros
Churrosmateriały prasowe

Churros z karmelizowanym mango

Składniki

  • 100 g. masła
  • 200 g. mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 400 g. smalcu
  • Cukier puder

- sos

  • Mango z puszki np. marki Sandra
  • Łyżka cukru

Sposób przygotowania

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?