Smak, jakość i wygoda – tego nam trzeba na Święta!

Zupa grzybowa
Zupa grzybowamateriały prasowe

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Składniki

  • 4–5 butelek koncentratu grzybowej np. Krakus 300 ml
  • 2 porcje warzyw na wywar (ok. 1 kg warzyw)
  • 2 cebule w łupkach
  • 4 liście laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 1 duży karp (wypatroszony)
  • 300 g orzechów tartych (mielimy sami lub kupujemy gotowe)
  • 300 g mąki pszennej
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 jajka
  • 2 łyżki papryki mielonej wędzonej (lub zwykłej, w zależności od upodobań)
  • olej lub masło klarowane
  • sól, pieprz

- dodatki

  • kiełki rzodkiewki lub inne ulubione
  • plasterki cytryny
  • pieprz czerwony (całe ziarenka)

Sposób przygotowania

Barszcz z cieciorką
Barszcz z cieciorkąmateriały prasowe

Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Składniki

  • Koncentrat Barszczu Czerwonego np. Krakus - 1 butelka 300ml
  • Ciecierzyca - 1 puszka
  • sól, słodka papryka, wędzona papryka - po 1/4 łyżeczki (do przyprawienia ciecierzycy)
  • oliwa - 1 łyżka
  • 1,7 litra wody

Sposób przygotowania

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?