Śniadanie – wykorzystaj kulinarną moc

Twoje śniadanie nie musi być monotonne. Jeżeli ugotowałeś dzień wcześniej za dużo makaronu, możesz wykorzystać go do przygotowania pożywnego śniadania. Dodając aromatyczne przyprawy zaskoczysz domowników poranną frittatą.

Fritatta
Fritattamateriały prasowe

Fritata ze spaghetti i makrelą

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj i wymieszaj ze startym żółtym serem, pokrojonymi w kostkę pomidorami  i makrelą. Dodaj czosnek i zioła. Całość przypraw solą i pieprzem. Następnie, ubij jajka na puszystą masę i  dodaj do nich śmietanę. Jajka delikatnie wymieszaj z przygotowanym wcześniej makaronem. Fritatę smaż na patelni z dwóch stron. 

Pomysłowe przepisy na śniadanie poleca ekspert programu „Kulinarnie Mocni”, Szef Kuchni Kamis, Maciej Wawryniuk. Tak, jak edukatorom Banków Żywności podpowiada, jak przygotować smaczne i proste śniadanie.

Zmysłowe smaki: Makaron z mulami i pomidorami Interia.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas