Reklama

Reklama

Śnieżne kule

Ciastka, które idealnie sprawdzą się na święta, ale nie tylko!

Składniki

  • 250 g masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich, drobno posiekanych
  • cukier puder do obtoczenia

Sposób przygotowania

Mikserem utrzeć masło i cukier puder. Dodać ekstrakt, sól, mąkę, cynamon i zmiksować do połączenia. Dodać orzechy, zmiksować.

Reklama

Z masy formować nieduże kule  i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić przez 30 minut przed samym pieczeniem.

Piec w temp. 180ºC przez około 10, max. 15 minut. Ciasteczka lekko się rozpłyną. 

Po wyjęciu jeszcze ciepłe obtaczać w pudrze 2 - 3 krotnie. Przechowywać w zamkniętym pojemniku. 


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje