Reklama

Reklama

Spaghetti aglio e olio

Przepis na najprostszy, włoski makaron. Przygotujesz go błyskawicznie!

Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • 200 g spaghetti
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 papryczka chili
  • 6 dużych łyżek oliwy
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • starty parmezan

Sposób przygotowania

Spaghetti ugotować al dente.

W międzyczasie podgrzać oliwę na dużej patelni.

Na małym ogniu delikatnie podsmażyć czosnek i chili.

Dodać ugotowany makaron, wymieszać i podgrzać razem przez 1-2 minuty.

Posypać pietruszką i od razu podawać.

Doprawić solą i pieprzem, można też posypać makaron parmezanem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje