Śródziemnomorska shakshuka

Shakshuka
Shakshukamateriały prasowe

Składniki

  • • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 mały bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 6 jaj
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Sól

Składniki

- przyprawy, np. Kamis

  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżka papryki
  • 1 łyżeczki pieprzu młotkowanego
  • 2 łyżeczki nasion kminku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki chili
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?