Staropolskie hity

Pierogi
Pierogi123RF/PICSEL

Pierogi z dynią i orzechami

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 jajko l sól l trochę mąki do oprószenia stolnicy

- na farsz

  • 80 dag dyni
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Jak zrobić pierogi ruskie?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Śledzie
Śledzie123RF/PICSEL

Śledzie w miodowej zalewie

Składniki

  • 6 filetów śledziowych (niesolonych)
  • 2 szkl. mleka
  • 3 duże białe cebule
  • 15 dag drobnych rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szkl. miodu (najlepiej płynnego)
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?