Sycące leczo

Bogate w warzywa danie, które nie tylko świetnie smakuje ale też syci na długo.

Leczo
Leczo123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W dużym garnku roztopić masło, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i przez chwilę zeszklić, następnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę, smażyć razem przez kilka minut. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę lub starty ząbek czosnku.

Dodać następnie oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 5 minut. Dodać przyprawy oraz pokrojoną  w kostkę cukinię i mieszając podsmażać wszystko przez kolejne 5 minut. Polać wodą.

Po ok. 10 minutach wlać passatę pomidorową i wymieszać. Zagotować, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 20 minut na małym ogniu.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas