Szaszłyki z papryki, kabaczka, cukinii i cebuli

Lekkie a zarazem sycące

Szaszłyki
Szaszłyki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę pokrój w grube plastry. Cukinię i kabaczka umyj, pokrój na krążki o grubości około pół centymetra. Z obu papryk usuń gniazda nasienne, umyj je i pokrój w kwadraty pasujące rozmiarem do krążków cukini. Zioła opłucz, osusz, drobno posiekaj. 

2. Co najmniej godzinę przed robieniem szaszłyków namocz patyczki w zimnej wodzie. Zapobiegnie to później ich przypalaniu się. 

3. Na wymoczone patyczki nadziewaj naprzemiennie różne warzywa. Gotowe szaszłyki spryskaj oliwą, posyp ziołami, oprósz solą i pieprzem. Ułóż je na grillu lub aluminiowych tackach. Piecz na mocno żarzącym się grillu około 20 minut, obracaj szaszłyki z każdej strony.

Owocowe szaszłyki dla dzieciInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas