Reklama

Reklama

Szpinakowa zupa krem

Idealny sposób na podanie szpinaku tym, którzy go nie lubią. Krem ze szpinaku z dodatkiem sera z błękitną pleśnią i grzankami, zawładnie twoim podniebieniem na długo.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • 2-3 pęczki świeżego szpinaku
  • ser gorgonzola
  • czosnek
  • 2 szklanki bulionu
  • gotowane warzywa lub ziemniak
  • śmietana
  • grzanki
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Szpinak opłukać, posiekać na drobno. Poddusić.

Gdy zmięknie zalać bulionem. Dodać warzywa dla zagęszczenia, przyprawy i całość zagotować. 

Czosnek wycisnąć z praski, dorzucić dwa ząbki. Wsypać ser i łyżkę śmietany. Zmiksować.

Podawać z gałązką tymianku i grzankami.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama






INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: szpinak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje