Składniki na 12 porcji: - 300 g szpinaku, - sól, pieprz, - 600 ml mleka, - 4 jajka, - 200 g mąki, - 1-2 łyżki oleju, - 2 marchewki (ok 200 g), - 1 mały ogórek sałatkowy, - 250 g twarożku, - 150 g Cr`eme fraîche Do dekoracji: - serwetki z narysowanym zygzakiem, - duża papryka czerwona, - duża ugotowana marchewka. Przygotowanie: Szpinak wymyć i krótko obgotować w osolonym wrzątku. Wyjąć, osaczyć. Mleko, jajka i mąkę wyrobić na gładkie ciasto. Wmieszać szpinak, zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać tłuszcz na patelni i usmażyć 6 naleśników. Odłożyć je, aby wystygły. Na nadzienie: Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ogórka umyć i również zetrzeć. Zmieszać z twarożkiem i Cr`eme fraîche, doprawić solą i pieprzem. Nadzienie nałożyć na naleśniki, zrolować. Naleśniki przekrawać i zawijać w serwetki. Z czerwonej papryki wycinać języczki. Aby zrobić oczy krokodylków: gotowanej marchewki formować kulki, na każdą kulkę nałożyć kroplę majonezu. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 790 kJ/189 kcal