Szybka pomidorowa zupa rybna

Zupa rybna
Zupa rybna123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg ryb i owoców morza (dorsz, łosoś, małże, krewetki)
  • 1 duża biała cebula
  • 3-4 duże ziemniaki
  • 1/2 główki czosnku
  • 2-3 papryki czerwone
  • 3-4 pomidory bez skóry
  • 200 ml białego, wytrawnego wina
  • 100 ml oliwy • sól
  • morska
  • mielony czarny pieprz
  • 2-3 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • opcjonalnie 1/2 pęczka natki pietruszki lub bazylii
4-6 osób

Sposób przygotowania

Prosty sposób na zupę rybnąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Show
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?