Szybki tort orzechowy, idealny na jesień

Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier.

Torcik orzechowy
Torcik orzechowymateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • masa kajmakowa 1 puszka
  • śmietanka 36%
  • 250 g. serek mascarpone
  • 250 g. brązowy cukier
  • 100 g. ulubione orzechy
  • 250 g. czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake) 
  • czekoladowe spody tortowe 1 opakowanie (3 sztuki)
  • sok z połowy cytryny
  • pół szklanki wody

Sposób przygotowania:


Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Zmysłowe smaki: Tarta gruszkowo-migdałowaInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas