Tacos z kurczakiem
To danie, z powodzeniem mogłoby nosić nazwę: kura w muszelce. Chrupiące, kukurydziane placki z soczystymi kawałkami kurczaka, świetnie sprawdzą się w charakterze imprezowej przekąski lub lekkiej kolacji.

Składniki
- 10 sztuk tacos (dostępne w większości sklepów spożywczych)
- 500 gram piersi z kurczaka
- pomidor
- sałata
- czerwona fasola
- kukurydza
- tarty żółty ser
- sos meksykański
20 min
Pierś kurczaka umyć, pokroić na kawałki. Natrzeć solą i czosnkiem, wrzucić na rozgrzaną patelnię.
Pomidory pokroić w kostkę lub ćwiartki, sałatę podrzeć na mniejsze części. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i wymieszać.
Do gotowych tacos nakładać kawałki mięsa i warzyw. Polewać sosem, posypać serem na wierzchu.
***
Zobacz także:
Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>