Reklama

Reklama

Tacos z kurczakiem

To danie, z powodzeniem mogłoby nosić nazwę: kura w muszelce. Chrupiące, kukurydziane placki z soczystymi kawałkami kurczaka, świetnie sprawdzą się w charakterze imprezowej przekąski lub lekkiej kolacji.


Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 10 sztuk tacos (dostępne w większości sklepów spożywczych)
  • 500 gram piersi z kurczaka
  • pomidor
  • sałata
  • czerwona fasola
  • kukurydza
  • tarty żółty ser
  • sos meksykański

Pierś kurczaka umyć, pokroić na kawałki. Natrzeć solą i czosnkiem, wrzucić na rozgrzaną patelnię. 

Pomidory pokroić w kostkę lub ćwiartki, sałatę podrzeć na mniejsze części. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i wymieszać.

Do gotowych tacos nakładać kawałki mięsa i warzyw. Polewać sosem, posypać serem na wierzchu.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama





INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: tacos

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy