Reklama

Reklama

Tak usuniesz zapach ryby

Trzy proste sposoby.

1. Jeśli drażni cię zapach smażonej morskiej ryby, wcześniej namocz ją w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Zapach zniknie, a mięso będzie miało wyborny smak.

2. Inny sposób to wrzucenie do oleju plasterków ziemniaka, które w czasie smażenia wchłoną nieprzyjemną woń.

3. Gdy po smażeniu ryby nieprzyjemnie pachnie w domu, a wietrzenie okazało się mało skuteczne, wlej do płaskiego garnka lub na patelnię kilka łyżek octu spirytusowego i szklankę wody. Wrzuć 3 goździki. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia kilka minut.

Reklama

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje