Tak usuniesz zapach ryby

Trzy proste sposoby.

Nie możesz znieść zapachu smażonej roby? Teraz możesz się go szybko pozbyć!
Nie możesz znieść zapachu smażonej roby? Teraz możesz się go szybko pozbyć!123RF/PICSEL

1. Jeśli drażni cię zapach smażonej morskiej ryby, wcześniej namocz ją w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Zapach zniknie, a mięso będzie miało wyborny smak.

2. Inny sposób to wrzucenie do oleju plasterków ziemniaka, które w czasie smażenia wchłoną nieprzyjemną woń.

3. Gdy po smażeniu ryby nieprzyjemnie pachnie w domu, a wietrzenie okazało się mało skuteczne, wlej do płaskiego garnka lub na patelnię kilka łyżek octu spirytusowego i szklankę wody. Wrzuć 3 goździki. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia kilka minut.

Zmysłowe smaki: Sałatka z pomarańczy i seraInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas