Reklama

Reklama

Tarta z truskawkami

Deser dla miłośników truskawek!

Składniki

  • 20 dag mąki pszennej
  • 6 dag cukru pudru
  • szczypta soli
  • 10 dag masła
  • jajko

Składniki - krem

  • szklanka mleka
  • 3 żółtka
  • 7,5 dag cukru
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka skrobi ziemniaczanej
  • tabliczka białej czekolady

Składniki - galaretka

  • galaretka truskawkowa
  • 80 dag truskawek

Sposób przygotowania

1. Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier, jajko, sól i zagnieć ciasto. Schłodź. Żółtka utrzyj z cukrem, wsyp mąki i zmiksuj. Masę wlej do mleka, zagotuj. Dodaj czekoladę, mieszaj. 

2. Ciastem wyłóż formę. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C. Do kremu dodaj część pokrojonych truskawek. Wyłóż krem na tartę, ułóż owoce. Zalej tężejącą galaretką, chłodź godzinę w lodówce. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje