Reklama

Reklama

Tiramisu korzenne z pierniczkami

Rozpływa się w ustach!

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 8

Składniki

  • po 15 dag mrożonych malin oraz wiśni
  • 150 ml mocnego naparu kawy, 75 ml likieru kawowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do pierników
  • 75 dag mielonego twarogu
  • 10 dag śmietany kremówki
  • 10 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 20 pierniczków,
  • 2-3 łyżeczki kakao, ok. 40 dag
  • pralinek czekoladowych
  • z nadzieniem marcepanowym

Sposób przygotowania

1. Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem.
2. Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Wyłóż resztę kremu.Wierzch wygładź. Ułóż na nim rzędami pralinki. Deser mocno schłodź. Przed podaniem oprósz kakao.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje