Tiramisu korzenne z pierniczkami

Rozpływa się w ustach!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem.
2. Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Wyłóż resztę kremu.Wierzch wygładź. Ułóż na nim rzędami pralinki. Deser mocno schłodź. Przed podaniem oprósz kakao.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas