Tiramisu korzenne z pierniczkami
Rozpływa się w ustach!

Składniki
- po 15 dag mrożonych malin oraz wiśni
- 150 ml mocnego naparu kawy, 75 ml likieru kawowego
- 1 łyżeczka przyprawy do pierników
- 75 dag mielonego twarogu
- 10 dag śmietany kremówki
- 10 dag cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 20 pierniczków,
- 2-3 łyżeczki kakao, ok. 40 dag
- pralinek czekoladowych
- z nadzieniem marcepanowym
8
Sposób przygotowania
1. Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem.2. Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Wyłóż resztę kremu.Wierzch wygładź. Ułóż na nim rzędami pralinki. Deser mocno schłodź. Przed podaniem oprósz kakao.