Torcik czekoladowy
Stworzony dla malucha.
Składniki:
- 4 jajka
- 8 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki pszennej
- 2 łyżki kakao
- 30 dag gorzkiej czekolady
- 2 łyżki kakao
- 600 ml śmietany 30 proc.
- 8 dag masła
Przygotowanie:
1. Jajka ubij z cukrem,stawiając miskę na garnku z gorącą wodą. Mąkę wymieszaj z kakao, przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż do tortownicy, piecz 40 minut w 160°C. Ostudź, przekrój ciasto w poprzek.
2. Śmietanę i masło podgrzej w garnku. Dodaj połamaną czekoladę i kakao. Mieszaj, aż się rozpuści, wystudź. Wstaw do lodówki, żeby krem zgęstniał. Przełóż nim blaty, posmaruj wierzch i boki tortu.