Torcik fasolowy

Tort z fasoli? Czemu nie!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Fasolę opłukać na sitku, osączyć i zmiksować z jajkami. Masę przelać do miski, dodać śmietanę, kakao, cukier puder i proszek. Wymieszać. 

2. Dwie tortownice o śr. 18 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozsmarować na spodzie tortownicy. Piec 25 minut w temp.180 st. Wystudzić. Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Kostkę do pieczenia Kasia utrzeć. Ciągle ucierając, wlać cienkim strumieniem mleko z cukrem. Małymi porcjami dodać mleko w proszku oraz twarożek. Dobrze utrzeć. 

3. Blaty ciasta posmarować cienko dżemem. Przełożyć je w tortownicy przygotowanym kremem. Udekorować winogronami. Trzymać w lodówce.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas