Reklama

Reklama

Tort z owocami

Słodki, delikatny, aromatyczny. Sprawdzi się na każdą okazję!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • czubata łyżka masła
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • szklanka ryżu
  • szklanka zmielonych migdałów
  • masło do smarowania formy
  • pół puszki brzoskwiń
  • łyżka posiekanych pistacji do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Zagotuj mleko z masłem, cukrem i solą. Wsyp ryż, gotuj 15 minut, tak by ryż wchłonął cały płyn. Zdejmij z ognia, wsyp mielone migdały, delikatnie wymieszaj, zostaw pod przykryciem. 

2. Tortownicę posmaruj masłem, wyłóż do niej 3/4 ryżu. Ułóż na nim osączone i pokrojone w plastry brzoskwinie, przykryj pozostałym ryżem, wyrównaj powierzchnię. Na wierzchu ułóż resztę pokrojonych brzoskwiń, lekko wciśnij je w ryż. Piecz 30 minut w temp. 180 st. C. Udekoruj pistacjami. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje