Reklama

Reklama

Tortille

Danie dla miłośników kuchni meksykańskiej

Składniki

  • 4 tortille
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 15 dag sera cheddar
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • olej
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Fasolkę szparagową pokrój, gotuj do miękkości. Na oleju podsmaż słodką i ostrą paprykę, dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięte ząbki czosnku, zeszklij, dodaj mięso, smaż 15 minut, mieszając. 

2. Do mięsa dodaj fasolkę, kukurydzę, czerwoną fasolę i starty ser. W farszu rozprowadź koncentrat, przypraw do smaku. Wymieszaj. W tortille włóż farsz, zwiń, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje