Tortille
Danie dla miłośników kuchni meksykańskiej

Składniki
- 4 tortille
- 15 dag fasolki szparagowej
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 30 dag mięsa mielonego
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 15 dag sera cheddar
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- szczypta ostrej papryki w proszku
- olej
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Fasolkę szparagową pokrój, gotuj do miękkości. Na oleju podsmaż słodką i ostrą paprykę, dodaj posiekaną cebulę i przeciśnięte ząbki czosnku, zeszklij, dodaj mięso, smaż 15 minut, mieszając. 2. Do mięsa dodaj fasolkę, kukurydzę, czerwoną fasolę i starty ser. W farszu rozprowadź koncentrat, przypraw do smaku. Wymieszaj. W tortille włóż farsz, zwiń, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w temp. 160 st. C.